Nový Jičín – Den sociálních služeb 7. 9. 2016

Den sociálních služeb ve znamení šťastných sedmiček! Letos proběhne 7. září 2016, půjde již o 7. ročník a program bude rozdělen do sedmi tematických bloků. Na novojičínském Masarykově náměstí se bude od 10 do 15,30 hodin prezentovat 26 organizací nabízejících sociální a zdravotní služby a služby úzce navazující na sociální oblast. Ve 14,30 hodin budou vyhlášeny osobnosti v kategorii Dobrovolník roku. Toto ocenění předává vedení města lidem, kteří nezištně pomáhají druhým.

„Nejdůležitějším posláním celého dne je seznámení se s širokým spektrem poskytovatelů sociálních služeb a jejich možnou formou pomoci a podpory. Oproti loňským ročníkům jsme poskytovatele rozdělili podle převažující klientely, které poskytují své služby, a tyto oblasti pak dostanou vymezený prostor a čas ke své hlavní prezentaci,“ uvedla Daniela Susíková z odboru sociálních věcí novojičínské radnice.

V suterénu radnice bude opět umístěna výstavka velkoformátových fotografií. Jejím letošním motivem bude pěstounství a pod názvem „Já, pěstoun“ chce pomoci toto téma propagovat a rozšířit mezi širokou veřejnost. Připraven je i další doprovodný program. Po celý den budou na Masarykově náměstí probíhat workshopy pro šikovné ruce, tvůrčí dílny, zábavné koutky pro děti. Zájemci si také mohou nechat změřit tlak a cukr v krvi a vyzkoušet tandemové kolo.

Leták. Přednášky.